<   FITOTERAPIA - darul nepretuit al naturii <  

Fitoterapia se ocupa cu utilizarea in scop terapeutic a plantelor medicinale intregi sau anumite parti ale lor, sub diferite forme: ceaiuri (infuzii sau decocturi), inhalatii, cataplasme, tincturi, extrase, unguente, siropuri, tablete/capsule, supozitoare, etc

Printre avantajele fitoterapiei se numara accesibilitatea (sunt usor de procurat si sunt ieftine), actiunea blanda si lipsa efectelor adverse (cand se respecta dozele adecvate), tratarea bolnavului ca un intreg (plantele au efecte fizice si psiho-emotionale si echilibreaza organismul la toate nivelele). Terapia cu plante medicinale, vine in ajutorul nostru cu remedii naturale utile in prevenirea bolilor, dobandirea sau redobandirea sanatatii cat si in mentinerea sanatatii pe parcursul intregii vieti. In general, raspund bine in tratamentul fitoterapeutic, urmatoarele boli: alergiile, astmul, reumatismul (unele forme), bolile de piele, bolile psihosomatice, nevrozele, insomniile, tulburarile de memorie la varstnici, infectiile cronice, microbiene, parazitozele, unele afectiuni virale, starile de stres si epuizare, carentele de vitamine si minerale, hipercolesterelomia, ulcerul gastro-duodenal, dischinezia biliara, enterocolita, colonul iritabil si multe altele.

  img
De retinut!
Efectele plantelor se instaleaza in timp si necesita o administrare prelungita, de la 2 - 3 saptamani, la cateva luni in functie de gravitatea si vechimea bolii, reactivitatea organismului si perseverenta bolnavului de a urma tratamentul. In cazul bolilor foarte grave tratamentul poate dura si 2-3 ani, urmand schema indicata de terapeut. Contraindicatiile generale in fitoterapie: in urgentele medicale sau chirurgicale, in boli infectioase grave (septicemii, meningite, etc)Fitoterapie (terapie cu plante medicinale)

Pret pentru o consultatie
60 lei